Dtv Nieuws – Koning Willem I College en Dutch Cuisine organiseren de ‘Dag van de Nederlandse keuken’

Dtv Nieuws – Koning Willem I College en Dutch Cuisine organiseren de ‘Dag van de Nederlandse keuken’

Het Koning Willem I College in Den Bosch zal op dinsdag 27 juni helemaal in het teken staan van Nederlands eten; op de school wordt die dag namelijk de Dag van de Nederlandse Keuken (DVDNK) georganiseerd. Het evenement is een samenwerking van Dutch Cuisine en het Koning Willem I College.

Tijdens de DVDNK staat de ontwikkeling van de nieuwe Nederlandse keuken centraal. Deze nieuwe keuken legt de focus op seizoensgebonden groenten en fruit met vlees, vis of gevogelte als bijzaak. Het doel van het evenement is om gasten de gelegenheid te geven om te leren en proeven wat deze nieuwe keuken precies inhoudt. Deze worden bereid door studenten van de Dutch Cuisine opleidingen van het Koning Willem I College, Friese Poort (Sneek) en Gilde opleidingen (Venlo).

Milieubewust koken

“We mogen trots zijn op het culinaire niveau in Nederland. Maar gebruiken we onze eetcultuur wel?”, vraagt Albert Kooy, SVH Meesterkok en founder van Dutch Cuisine zich af. Hij wil dat chefs zich meer laten inspireren door Nederlandse tradities.

Daarbij is Dutch Cuisine ook druk bezig met milieubewust koken: “Onze ambitie is zorgen voor welzijn van mensen, dieren en de planeet. Door anders te denken en te koken”. Door evenementen zoals bijvoorbeeld de Dag van de Nederlandse Keuken college hoopt hij deze ambitie stukje bij beetje te realiseren.

advertentie

Dtv Nieuws – Koning Willem I College en Dutch Cuisine organiseren de ‘Dag van de Nederlandse keuken’